Dick representerade ÖIS mellan 2000-2008 och var sedan sportchef 2009-2010.  Moderklubben är Munkedals IF och Dick har även representerat IFK Göteborg, IK Oddevold och IFK Norrköping. Han har spelat i Pojklandslaget och även gjort några A-landskamper. Dick tilldelades Kristallkulan 1996. 

Varför blev det ÖIS?

Jag ville få speltid och utvecklas och fick ett samtal av Stefan Allbäck. Vi träffades på ÖIS-gården och kontraktet  och allt var klart på mindre än 10 min. Det kände rätt från början. Jag var ju förstemålvakt sedan och  fram till hösten 2008 då Peter Abrahamsson gjorde väldigt bra ifrån sig och tog över.

Vilken relation har du till ÖIS idag?

Inte speciellt mycket . Det företag jag jobbar på  (Gårda-Johan) levererade konstgräset till ÖIS-gården. Jag följer givetvis hur det går för laget men inga direkta kontakter. 

Vilka är dina favoriter i ÖIS Friidrott, Fotboll och Brottning?

Jannick Tregaro, Ulrika Rosén och Mikael Ljungberg.

Vem är den bäste öisare som du spelat med?

Afonso Alves är den bäste jag spelat tillsammans med, men jag vill också lyfta fram Johan Anegrund, Marcus Johannesson och Magnus Källander. 

Vem är din bästa ÖIS-vän?

Det är Björn Anklev. Vi håller en regelbunden kontakt. 

Vilka kontakter har du med ÖIS idag?

Inte mycket kontakter. Ibland träffar jag Björn "Nulle" Nilsson. 

Vilken ledare/tränare har betytt mest för dig?

Det är Erik Hamrén. Han var rak och tydlig i sitt ledarskap.

Vad jobbar du med idag?

Jag jobbar på Gårda-Johan , som är ett företag som säljer konstgräs/hybridgräs till kommuner och föreningar.

Vilket är ditt finaste minne från tiden i ÖIS?

Det är kvalmatchen mot Assyriska när vår islänning Tryggvi gjorde mål i slutet av matchen och vi klarade oss kvar i Allsvenskan och så matchen mot IFK Göteborg inför 42 000 åskådare på Ullevi , som vi vann med 5-2. Det var magiskt!

Vad tror du om året upplaga av ÖIS?

Har lite dålig insyn för att ge ett bra svar eftersom jag inte känner till hur föreningen står organisatoriskt och strukturellt mm. Jag hoppas naturligtvis att ÖIS går upp i allsvenskan.

Varför har Göteborgsfotbollen tappat så mycket i publik/sportsligt de senaste ca 10 åren?

Göteborg har inte 2 lag i toppen av Allsvenskan. GAIS eller ÖIS måste spela i Allsvenskan för att den rätta derbykänslan ska infinna sig. 

Hur ser du på MÅLTIAN?

MÅLTIAN är etablerad nu och ett fantastiskt engagemang från stockholmsöisarna. Ta en diskussion med ÖIS om vad pengarna från MÅLTIAN ska gå till. Kanske till Akademin, ungdomsfotbollen etc. 

Vilka lag blir 1, 2 och 3 i Superettan 2019?

1. Varberg

2. ÖIS

3. J-södra

Om ÖIS får ihop truppen och laget så går man upp!

Dela den här sidan