Johan Hedman

30

Lärare

Rotebro IS

Har vett att passa när andra tycker att man ska skjuta.

Långsam, svag och dålig kondition.

Martin Kellerman

"När man skjuter arbetare" av Kerstin Thorvall

Läsa Rocky

Min pappa har, konstigt nog, inte presenterat orienteringen varken för mig eller mina tre syskon, kanske förstod han redan när jag sparkade på apelsiner i Grekland som ettåring att inget kunde konkurrera med fotbollen. 

2012-2015

Jag provspelade för Djurgården året innan, men valde själv att avsluta provspelstiden innan den var slut, jag ansåg mig inte vara tillräckligt bra och det var jag nog inte heller. 

Lustigt nog via en semesterresa i Thailand där jag träffade på en kille vars mamma satt i Öis styrelse, vi pratade om att flytta ned till Göteborg för att plugga journalistik och detta tog han med sig till sin mamma som förde vidare kontakten. På sommaren ringde de och frågade om jag var intresserad av att spela för Öis nästkommande säsong. Jag blev ganska ställd, det var inte på något sätt bestämt att jag skulle flytta ned och i så fall hade jag nog tänkt avsluta min spelarkarriär som 24-åring. Men jag tänkte om. 

När vi gick upp i superettan 2012. Det var en speciell stämning det året, extremt bra grupp och vi kände nog allihop att inget kunde stoppa oss. Jag startade väl typ hälften av matcherna men Prytz var väldigt duktig på att få alla att känna sig väldigt behövda. Sen var det väldigt speciellt att få möta Djurgården på Stockholms stadion, där jag själv har stått och sjungit och hejat så många gånger i så många år. 

Hannes Sahlin.

Emil Karlsson är en av mina närmaste vänner och jag var toastmaster på hans bröllop i höstas. Sen hörs jag sporadiskt med Hannes Sahlin och Andreas Östling (även om han inte är öisare längre...) och Jakob Lindström. Men det är många som jag tycker det är kul att springa på på stan. 

Jag spelar korpen i Lira KFF, bland andra med Emil Karlsson och gamle juniormålvakten Lukas Thell. Det får väl räknas som "lägre nivå", men det är fruktansvärt kul och gött att få glänsa lite för en gångs skull. 

Att jag inte gillar Blåvitt. Innan jag började i Öis hade jag inga särskilda sympatier eller antipatier för dem, men det första jag lärde mig var att ogilla Blåvitt och det är en känsla som förstärkts. Nu hoppas jag bara på att det ska gå bra för Sebastian Ohlsson, i övrigt får det gärna gå bedrövligt för dem. 

Jag är strängt uppfostrad Djurgårdare i fotboll och ishockey, sen har jag hållt på Barcelona sedan Romario blev min idol under VM94. 

Mina favoritspelare har alltid spelat i Barcelona, det började med Romario, sen Figo, Ronaldinho och nu Messi. Jag är medveten om att jag låter som en tolvåring i mitt svar, men han kan verkligen kontrollera mitt tillstånd genom att spela bra eller dåligt.

Djurgården, Malmö FF, Östersund

Öis, Öster, Halmstad

Dela den här sidan