ÖIS seger med två mål ger ÖIS drömläge i returen på söndag.

Sandviken hade gjort 82 mål i Div.1 Norra. Ett imponerande facit och understryker att det är ett lag med en vass offensiv.

Matchen inleddes med ett totalt ÖIS överläge. Sandviken kom inte över mittlinjen de första 10 minuterna. Därefter jämnade matchen till sig och Sandviken visade sig vara ”vassa” i några kontringar.

Deras bäste målskytt Mohammed fick fritt läge framför mål på en svag målvaktsretur av Wallinder men sköt bollen över målet.

Sandvikenspelarna var ”taggade” och gick hårt in i närkamperna men det var idag en allsvensk domare som såg till att matchen hölls på rätt nivå.

I den 35:e minuten blev det 0-1,ÖIS fick frispark 20 meter från mål och Sjögrell serverade en kalaspassning som Brorsson nickskarvade in i mål.

Skönt för ÖIS att gå till halvleksvila med en ledning i ryggen.

I den andra halvleken byttes Sjögrell ut mot Erion Sadiko. Spelet blev tätare och få målchanser skapades. Sandvikens vassa kontringar uteblev i den andra halvleken och i den 61:a minuten spelade Ackermann fri Lundberg som säkert gjorde 0-2.

ÖIS har fortsatt mycket svårt att skapa målchanser via eget spel utan de tillkommer mest via fasta situationer.

På söndag är det match igen men då är förutsättningarna annorlunda.

ÖIS har hemmaplan på en tung gräsmatta och det är Sandvikenspelarna inte vana vid. Det är inte lika lätt att spela en snabb anfallsfotboll där.

ÖIS har spelat till sig ett drömläge inför returen. Vi kan vara optimister inför returen på Gamla Ullevi.

Publik på Jernvallen 2.275 åskådare.

Skrivet av Bengt Bengtsson

INBJUDAN till MÅLtian 2022

Säsongen 2021 blev en fantastisk succé för MÅLtian!

ÖIS härliga supportrar samlade in nästan 500.000 kr. Ett stort tillskott till ÖIS akademi som kommer göra skillnad.

Under 2021 var vi 865 deltagare. Den här säsongen hoppas och tror vi ännu fler ska vara med i MÅLtian.

Du väljer mellan två alternativ, precis som 2021:

1)  Lilla Måltian med målet i år 43 mål X 10 kr plus 2 derbymål X 50 kr =  ca 530 kr

2)  Stora MÅLtian. Den som deltar här betalar ca 1.060 kr

Anmälan till:

Maila till, maltian@stockholmsoisarna.se

Uppge Lilla eller Stor MÅLtian samt namn, bostadsort och tele nr.

Fakturering sker efter seriens slut.

Vi publicerar löpande alla deltagare från den 14 april på vår hemsida stockholmsoisarna.se

Vi vill öka medlemsantalet!

Vi är fn drygt 190 stockholmsöisare i det mejlregister vi lagt upp sedan starten 2005. Betalar du medlemsavgiften i ÖIS eller Supporterklubben Balders Hage kan du anslutas till oss. Inga avgifter, minimal administration, all info via vår hemsida. Vi vet att ganska många, 50-100 st till och ifrån betalar sin medlemsavgift till ÖIS eller BH så det finns stor potential.

Känner du någon i din bekantskapskrets, kollega på jobbet, släkting etc som är bosatt i Stockholmsregionen och har ÖIS som sitt favoritlag? Skicka då ett mejl med dennes namn och mejladress till bengt0897@gmail.com eller matsab331@gmail.com så kontaktar vi honom/henne.