VÄLKOMMEN TILL STOCKHOLMSÖISARNA ! 

 

 Rapport från första medlemsmötet 2019

 

Årets första medlemsmöte är avklarat. Här kommer en rapport från tisdagens möte från ÖIS-gården.

 

Ordförande Joacim Nordh inledde medlemsmötet uppe på ÖIS-gården med en kort reflektion på säsongen 2018. I fjol gjorde ÖIS sitt bästa resultat på tio år, både sportsligt och ekonomiskt.

Vidare berömde Nordh arbetet uppe på kansliet, akademins utveckling, den förbättrade relationen mellan föreningen och supportrarna, upprustningen av ÖIS-gården, A-lagets tidiga värvningar inför kommande säsong och att klubben får in fler och fler partners.

Under 2018 inledde även klubben ett omfattande strategiarbete som Nordh senare under mötet presenterade.

Akademi- och ungdomsfotboll – Andreas Karlsson
Akademichefen Andreas Karlsson inledde med att berätta att ÖIS alltjämt är en trestjärnig akademiförening, men att klubben närmar sig fyra stjärnor.

Så här i början av säsongen är akademin endast i spel i Ligacupen där klubben för första gången tagit sig till A-slutspelet i samtliga tre åldersklasser.

Karlsson berättade även att Kevin Fransson från ÖIS P19-lag som bekant har lämnat för italienska Parma FC.

Samarbetet mellan ÖIS och Real Sociedad fortsätter och klubbarna har numera ett tecknat avtal parterna emellan. Karlsson berömde Sociedad som en nyfiken, engagerad och ödmjuk klubb att arbeta med.

Medlemmar – Lennart Lindorsson
Styrelseledamoten Lennart Lindorsson pratade kort om målet att få in fler medlemmar och fler supportrar. Han betonade hur viktigt det är med en bra dialog mellan klubben och supportrarna samt att de tillsammans ska försöka hitta nya supportrar, främst bland ungdomar.

Felix Jonsson från Balders Hage kompletterade genom att berätta om flera projekt riktade mot ungdomar som antingen redan har eller ska genomföras.

Strategigruppen – Joacim Nordh
Under fjolåret har ÖIS inlett ett omfattande strategiarbete efter en motion som inkom till årsmötet 2018. ÖIS tillsatte en projektgrupp som leddes av projektledaren Leif Naurin. I strategigruppen finns representanter från samtliga delar av föreningen.

Strategigruppen har valt att dela upp sitt arbete i tre olika delar: Arbete som önskas genomföras inom ett år. Arbete som önskas genomföras inom tre år. Samt ett mer långsiktigt mål innehållande olika punkter.

Här kan du ta del av hela presentationen kring strategigruppens arbete.

Ekonomi – Kristofer Allbäck
Styrelseledamoten Kristofer Allbäck inledde med att berätta att ÖIS ligger bättre till i år jämfört med samma tidpunkt i fjol med både medlemsavgifter, årskortsförsäljning och partnerfakturering.

Vidare berättade han att budgeten i år ser snarlik ut jämfört med föregående år.

Juridik och avtal – Malin Berglie
Styrelseledamoten Malin Berglie förklarade att ÖIS har skickat in en ny ansökan om bygglov kring studentbostäder till Mölndal kommun. Ansökan ska strax upp i nämnden, ett möte är inbokat 27 februari i år då även beslut kommer att fattas.

Berglie avslutade med att berätta att ÖIS även har köpt loss skyltarna vid motorvägen och ingått ett nytt samarbetsavtal med ett företag som sänder reklamen. ÖIS får för detta en ersättning varje år. ÖIS kommer nu även ha möjlighet att sända viss reklam själv på skyltarna.

Mötet avslutades med en frågestund med klubbchef Niklas Allbäck. Störst jubel utbröts när årets Enkronasmatch kom på tal. Efter elva år flyttas nu Enkronasmatchen från hösten till sommaren. I år spelas Enkronasmatchen 4 juni hemma mot Syrianska FC.

Missa inte!

Biljetter ÖIS – Jönköpings Södra IF 24 februari

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats i år

Bortakortet 2019 – Häng med ÖIS på bortaplan

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887

 

Bengt Bengtsson

 

Säker ÖIS seger i Cup premiären mot Norrby

 

 

 

 

Som vi längtat att få se ÖIS spela en tävlingsmatch igen. Dessutom med Ailton på bänken så var förväntningarna på matchen höga.

Norrby spelar ungefär som Falkenberg med ett kompakt försvar och försöker komma till snabba omställningar. Det lyckades dom inte med idag utan deras chanser kom på fasta situationer.

ÖIS tog bort deras kontringsmöjligheter.

ÖIS började bäst med mycket bollinnehav men inga klara målchanser. Det blev en tillknäppt första halvlek med två bra Norrby chanser på 2 hörnor.

I den 44 min felpassade Norrby så att Bernhardsson kom fri från vänster och nätade säkert.

Andra halvleks början gick till ÖIS och via fint samspel i straffområdet spelade Brorsson Sköld fri och 2-0 till ÖIS.

Sedan hade ÖIS det mesta av spelet och vi väntade på Ailtons inhopp.

I den 68 min jublade alla ÖISare då var det dags för Ailtons inhopp. Det såg lovande ut även om matchtempot inte finns där ännu så går han emot mål och försöker ”vägga” sig igenom.

Tekniken finns kvar och näsa för målchans har han kvar.

Bernhardsson och Tornblad bör få chansen att starta nästa match. Dom vågar ha bollen och vågar att utmana sin motståndare. Sköld visade gryende form och jobbade hårt. Simon Nilsson löper kopiöst men det är sällan han får bollen när han djupledslöper. Stanisic hade ett antal tillfällen att frispela Simon men valde att spela en enklare boll. Lindström får också överbetyg.

Brorsson tror jag passar bättre på en kant än som forward.

Vi leder gruppen så alla till Valhalla den 24/2 kl. 17:00.

Publiksiffra 1.149 - TOPPEN 

 

 

 

ÖIS spelschema försäsongen 2019

 

Sedan tidigare är tre gruppspelsmatcher i Svenska Cupen inplanerade. Nu står det även klart att ÖIS spelar fyra träningsmatcher under försäsongen 2019. Nedan finner du hela spelschemat fram till seriepremiären 30 mars.

 

 

Svenska Cupen | Söndag 24 februari | 17.00
ÖIS – Jönköpings Södra IF, Valhalla IP, Göteborg

 

Svenska Cupen | Lördag 2 mars | 14.00
AIK – ÖIS, Friends Arena, Stockholm

 

Träningsmatch | Lördag 9 mars | 13.00
ÖIS – Ljungskile SK, Hammarviken Arena, ÖIS-gården

 

Träningsmatch | Onsdag 13 mars | 15.00
Mjöndalen IF – ÖIS, Mjöndalen

 

 

 68 800:- överlämnades till ÖIS Fotboll!

På bilden från ÖIS galan 24/11 : Marcus Allbäck, Bengt Bengtsson, Mats Abrahamsson och Joacim Nordh

 I samband med ÖIS-galan lördag 24/11 överlämnade ÖISare i Stockholm och Balders Hage en check på 68 800:- till ÖIS ordförande Joacim Nordh. Mottagandet blev storstilat och möttes av stora ovantioner. Vi kommer nu att utvärdera  MÅL-10:an 2018 och återkommer inför  2019-års säsong med en uppföljning , som vi hoppas ska bli en ännu större succe än årets.

Du kan se flera bilder från ÖIS Galan under fliken fotoalbum/ÖIS Galan2018.

 
 
Vi vill öka medlemsantalet!
 
Vi är fn drygt 160 stockholmsöisare i det mejlregister vi lagt upp sedan starten 2005. Betalar du medlemsavgiften i ÖIS eller Supporterklubben Balders Hage kan du anslutas till oss. Inga avgifter, minimal administration, all info via vår hemsida. Vi vet att ganska många, 50-100 st till och ifrån betalar sin medlemsavgift till ÖIS eller BH så det finns stor potential.
 
Känner du någon i din bekantskapskrets, kollega på jobbet, släkting etc som är bosatt i Stockholmsregionen och har ÖIS som sitt favoritlag? Skicka då ett mejl med dennes namn och mejladress till bengt0897@gmail.com eller matsab331@gmail.com så kontaktar vi honom/henne.
 

ÖIS-hälsningar

 Mats Abrahamsson, 0705 102 887

 Bengt Bengtsson,   0708 286 980