VÄLKOMMEN TILL STOCKHOLMSÖISARNA ! 

Heroiskt kämpande ÖIS med 10 man slog Degerfors!

Superettans 4:e omgång bjöd på dramatik i den högre skolan när Degerfors och ÖIS möttes på Behrn Arena i Örebro. Stora Valla var ospelbar så matchen flyttades till konstgräset i Örebro. 

ÖIS började matchen piggt och i högt tempo och kom ganska enkelt fram på högerkanten genom Ludwigsson och Ailton men i 7:e min visade DIF sin farlighet och med flipperspel inne i ÖIS straffområde var det nära att man gått igenom. Spelet hölls i högt tempo men inga direkta målchanser skapades av båda lagen första 20 min men i 22 min smällde det till ordentligt. Hannes Sahlin slog en välriktad passning till "Ludde" på högerkanten som sprang sig loss och passade perfekt in till ÖIS måltjuv Viktor Sköld som på nära håll stöter in 1-0 till ÖIS. 

Resten av halvleken hålls i samma höga tempo och DIF har en bra period mellan 30-40 min och ÖIS fina spel från inledningen har lite kommit av sig. Vi går till halvtidsvila med en 1-0 ledning och den är rättvis men båda lagen visar stor respekt för varandra men få riktiga målchanser skapas. 

ÖIS gör ett byte direkt inför andra halvlek då Frej-matchens succéman Bernhadsson kommer in stf en haltande Viktor Sköld som spelat färdigt. 

Degerfors kommer ut med ett högt tempo direkt i andra halvlek och ÖIS har fullt sjå att försvara sig och DIF-offensiven ger resultat. I 51:a min dras Rasmus Alm i Degerfors ned av Danny Ervik i en  löpduell och domaren pekar resolut på straffpunkten. Danny Ervik får rött kort och ÖIS spelar nu med 10 man. Ladan i DIF sätter straffen säkert i mål och gör sitt 3:e mål för säsongen. Det är kvitterat till 1-1 och ÖIS med 10 man i ca 40 min är i brygga. 

ÖIS får ett jätteläge i 54 min då vindsnabbe Bernhardsson springer sig loss på vänsterkanten och spelar in till Ailton som är nära att göra 2-1 till ÖIS men DIF-målvakten får ut ett ben och kan rädda. 

DIF radar nu upp målchanser och ÖIS räddas gång på gång av en storspelande Fredrik Andersson i ÖIS-målet och ett heroiskt kämpande ÖIS. Vi sitter dock på nålar och väntar på en DIF-ledning men i 90.e min händer det osannolika. Bernhadsson passar in till en fristående Almström Tähti i straffområdet som distinkt sätter in ÖIS ledningsmål, otagbart för DIF-keepern. Inte rättvist men målen räknas! Stark moral av ÖIS att kriga i 90 min och vinna med 10 man. 

Efter 4 stopptidsminuter blåser domaren av matchen och ÖIS  tar sin 3:e raka seger och delar nu ledningen efter fyra omgångar med Brage. 

ÖIS har fått en perfekt start på årets SE och vi hoppas trenden fortsätter. Nästa match möter vi nykomlingen Västerås hemma. 

GLAD PÅSK på er alla Öisare! 

 

 

Gör som          och 169 andra

 

 Gå med i                        för ÖIS 2019

 

2018 blev en fantastisk kampaj, 68.800 kr till ÖIS. Vi betalade 560 kr/person. Samma mål i år 50 mål X 10 kr + 3 derbymål X 20 kr 560 kr

Förra året var vi 123 personer i år  är målet 175 deltagare.

I år ska vi nå 100.000 kr!

2019 kan bli en fantastisk säsong, med Ailton i truppen kan vi bli ett topplag i år.

Låt oss som medlemmar iStockholmsöisarna och Balders Hagebidra till detta. Alla ÖIS-are kan naturligtvis vara med: Alla! Din granne, din kompis, din kollega på jobbet, din svärmor etc.

Deltagarna betalar 10 kr per gjorda ÖIS-mål i Superettan samt 20 kr per derbymål 2019.

Man förbinder sig att vid säsongens slut betala den summa som är:

ÖIS gjorda mål X 10 kr + 20 kr per derbymål.All behållning kommer att sättas in på ÖIS Fotbolls konto i november 2019.

 Anmälan till: Bengt Bengtsson, bengt0897@gmail.com via mail. Uppge även bostadsort! Vi publicerar löpande alla deltagare med namn och bostadsort på vår hemsida. Du kan när som helst under säsongen anmäla ditt deltagande i MÅL-10:an. Din anmälan är bindande och efter sista matchen meddelas du beloppet via mail och betalar sedan med Swish eller banköverföring.

ÖISare i Stockholm och Balders Hage

 

 

   2018

 68 800:- överlämnades till ÖIS Fotboll!

På bilden från ÖIS galan 24/11 : Marcus Allbäck, Bengt Bengtsson, Mats Abrahamsson och Joacim Nordh

 I samband med ÖIS-galan lördag 24/11 överlämnade ÖISare i Stockholm och Balders Hage en check på 68 800:- till ÖIS ordförande Joacim Nordh. Mottagandet blev storstilat och möttes av stora ovantioner. Vi kommer nu att utvärdera  MÅL-10:an 2018 och återkommer inför  2019-års säsong med en uppföljning , som vi hoppas ska bli en ännu större succe än årets.

Du kan se flera bilder från ÖIS Galan under fliken fotoalbum/ÖIS Galan2018.

 
 
Vi vill öka medlemsantalet!
 
Vi är fn drygt 160 stockholmsöisare i det mejlregister vi lagt upp sedan starten 2005. Betalar du medlemsavgiften i ÖIS eller Supporterklubben Balders Hage kan du anslutas till oss. Inga avgifter, minimal administration, all info via vår hemsida. Vi vet att ganska många, 50-100 st till och ifrån betalar sin medlemsavgift till ÖIS eller BH så det finns stor potential.
 
Känner du någon i din bekantskapskrets, kollega på jobbet, släkting etc som är bosatt i Stockholmsregionen och har ÖIS som sitt favoritlag? Skicka då ett mejl med dennes namn och mejladress till bengt0897@gmail.com eller matsab331@gmail.com så kontaktar vi honom/henne.
 

ÖIS-hälsningar

 Mats Abrahamsson, 0705 102 887

 Bengt Bengtsson,   0708 286 980