Storförlust i Helsingborg för ÖIS - och Paulson utvisad

Av Mats Abrahamsson

ÖIS åkte till Olympia med decimerat manskap. Laget saknade Ailton, Ackerman och Razak av olika anledningar och då väger vi för lätt mot ett lag som Helsingborg med tätt och välorganiserat försvar och snabba i omställninglägen.

Sällskapet fick  tidigt i matchen bita i det sura äpplet då HIF redan i 6:e min nickade in 1-0 av Lundberg ,efter inlägg från höger. Tung start för ÖIS.

ÖIS håller spelet väl uppe stora delar av halvleken och matchen är jämn och rätt välspelad . Inget av laget skapar någon jättechans efter HIFs ledningsmål och hemmalaget går dock till halvtidsvila med en 1-0 ledning och har koll på matchen. ÖIS gör en klart bättre halvlek än i premiäromgången mot Öster. 

ÖIS mest tongivande spelare i halvleken är tveklöst Herman Sjögrell vars kvicka fötter och fina teknik vållar problem i HIF-försvaret. En riktig lirare, en riktig öisare!

Inledningen på andra halvlek är lik första med visst spelövertag för ÖIS men HIF är täta bakåt och vi skapar inget framåt. I 63:e min kommer Helsingborg i en snabb omställning och här hänger inte ÖIS-försvaret med i svängarna och olyckligtvis styr Brorson in bollen i eget mål . HIF leder med 2-0. Strax före tvingas Lans gå ut pga skada och Andreasson ersätter.

I 70:e minuten tänds hoppet för ÖIS. Daniel Paulson gör Sällskapet första mål i årets SE efter snabb omställning av Andreasson och skottet i straffområdet är klockrent. ÖIS har reducerat, 2-1. 

Glädjen är dock kortvarig. I 74:e går Paulson in med dobbarna före på en HIFare och domaren tar upp det röda kortet eftersom Paulson fått ett gult redan i första halvleken. Tungt för ÖIS nu, med 10 man sista kvarten och uppförsbacken är brant.

I 76:e min är det mål igen för HIF där Viktor Lundberg med ett elegant skott i nättaket på nära håll gör sitt andra mål för kvällen, 3-1 till Helsingborg. Det slutade inte där. I 88:e min gör HIF 4-1 på ett stukat ÖIS  efter ett snyggt volleyskott i straffområdet av Hendriksson (från Färöarna). Matchen är definitivt punkterad. 

ÖIS har fått en tung start på årets SE med 2 förluster i inledningen av serien. Nu väntar Trelleborg borta och sedan Västerås hemma. Det är bara att knyta näven i fickan och ta nya tag. Något annat gäller inte. 

 

Från Stockholmsöisarna och Balders Hage

INBJUDAN till MÅLtian 2021   

Ett supporterinitiativ där all intäkt går till ÖIS Akademi

ÖIS ekonomi är ansträngd och alla pengar behövs i verksamheten. Vårt sätt att bidraga till ett framgångsrikt ÖIS är att ge en slant.  

2020 blev en fantastisk kampanj, över 120.000 kr till ÖIS.

Vi har hittills under tre år levererat närmare 300.000 kr.

Förra året var vi 376 personer i år är målet 400 deltagare.

Målet i kronor för 2021 är över 250.000

I år får du som deltagare två alternativ

1     ) Lilla MÅLtian med målet i år 45 mål X 10 kr + 2 derbymål X 50 kr = 550 kr

2)  ”Stora MÅLtian”. Den som blir med där betalar dubbel avgift.

   Anmälan till: Stockholmsöisarna, maltian@stockholmsoisarna.se via mail. Uppge Lilla eller Stora MÅLtian samt namn, bostadsort och tele nr.

Fakturering sker efter seriens slut

Vi publicerar löpande alla deltagare med namn och bostadsort på stockholmsoisarna.se   

 

 

Välkommen till Stockholmsöisarna

 Supportertankar av Göran Sonstrand

ÖIS i pandemins tid

Tre poäng för en supporter är som ett livselixir, en kur för mot depression eller i vart fall måndagsångest. Vad är ett bättre motgift än en seger en söndagseftermiddag mot vardagstristess i veckan? Hur nervösa blev inte vi supportrar när det tisslades om en sammanslagning med det nyrika hisingslaget; skulle vi aldrig mer få uppleva den totala ro som tre poäng ger till själen, utan bara en urvattnad simpel nöjdhet som inte riktigt gick på djupet. ÖIS som virus i våra själar i supportergenerationer sedan 1887, skulle det ny bli en mutation som bara ställde till det i våra sinnen och inte längre kunde ge oss själsfrid vid tre poäng?

Minns ni förresten när ni tog steget som skulle styra så mycket av ert liv i många år, när valde ni lag i barndomen? Mitt första minne av valet var i 4-5-årsåldern när frågan kom upp när vi puttade kula på gården. ÖIS var svaret men varför, det bara fanns där vilket jag får tacka min far för och det har sedan i alla år också varit ett viktigt band mellan mig och far, kärleken till det rödblå laget. Supportrar tar aldrig lätt på frågor om favoritlaget, livselixiret är en holy grail och vi byter aldrig aldrig aldrig lag. Vi byter partner, ibland religion, hemvist och yrke så klart, kanske t.o.m kön men vi byter aldrig lag.

Pandemin gör att vi inte träffar våra vänner, de äldre i familjen, vi kan inte fly iväg till solen i söder men vad vi behöver mer än nånsin är att få gå omkring och nynna på Så skönt att vara öisare en söndagseftermiddag. Hur blir det då med nynnandet 2021? Sällan har väl en försäsong gett så få svar även om en försäsong ofta verkar lura oss supportrar. Har vår nya tränarduo ett sätt att tänka fotboll och leda laget som påminner om Graeme Potter? Så vill i alla fall jag tänka mig, bara vi ger tränarna och laget arbetsro, tålmodigt stöttar så kommer rådiamanten att sakta slipas och glänsa mer och mer, även om det skulle ta ett år, två år, av lagbygge och förfining av passningsspel och positionsspel. Talanger har ÖIS och förhoppningsvis kan de unga, på marknaden attraktiva spelarna lockas att vara kvar ett eller två år till för att sedan vara mogna för de stora uppgifterna ute i fotbollsvärlden istället för att gå för en spottstyver till ett lag ett snäpp över oss i hackordningen i Sverige någon halvdan liga på kontinenten.

Slutligen ett tips. ÖIS är inte ett färdigt bygge, laget befinner sig i en serie med ekonomidopade konkurrenter och vi kan inte kräva mer än en tiondeplats i år. Många hedersfulla förluster kan vi vänta oss, domare, marginaler och stolpar är kanske inte på vår sida men vi ska känna oss stolta över att vårt lag växer, vårt lag slipas, vårt lag byggs för en ny storhetstid.

 

 

Vi vill öka medlemsantalet!

Vi är fn 170 stockholmsöisare i det mejlregister vi lagt upp sedan starten 2005. Betalar du medlemsavgiften i ÖIS eller Supporterklubben Balders Hage kan du anslutas till oss. Inga avgifter, minimal administration, all info via vår hemsida. Vi vet att ganska många, 50-100 st till och ifrån betalar sin medlemsavgift till ÖIS eller BH så det finns stor potential.

Känner du någon i din bekantskapskrets, kollega på jobbet, släkting etc som är bosatt i Stockholmsregionen och har ÖIS som sitt favoritlag? Skicka då ett mejl med dennes namn och mejladress till bengt0897@gmail.com eller matsab331@gmail.com så kontaktar vi honom/henne.