Av Mats Abrahamsson

 

ÖIS och AFC delade på poängen i händelserik match, 2-2

ÖIS mötte AFC Eskilstuna i den 21:a omgången av årets SE och var ute efter revansch efter "massakern i Eskilstuna" i somras då det blev förlust med 0-4. ÖIS  har bra form och är obesegrade de 6 senaste matcherna. AFC är seriens sämsta bortalag och har bara spelat ihop 2 poäng borta. ÖIS hade gjort en del omstuvningar i laget sedan förra  matchen mot Värnamo. Bla var lånespelaren från Elfsborg med från start, Jack Cooper Love .

Matchen fick en mardrömsöppning för Sällskapet. Efter en olycklig målvaktsutspark av Fredrik Andersson kunde AFC ta ledningen i matchens 3:e minut. Målvaktstavla som vi inte har råd med. AFC leder med 1-0.

Första 25 min av matchen är händelserik och underhållande med flera halvchanser för båda lagen, med ett spelövertag för ÖIS, som man inte kunde utnyttja i målprotokollet. 

Det blir inga fler mål i halvleken och AFC går till halvtidsvila med 1-0 i ryggen. 

Redan i 49:e min av andra halvlek får ÖIS ett jätteläge då Andreasson är i friläge men skottet går utanför. ÖIS bästa chans i matchen. Det skulle följas av fler frilägen för ÖIS denna kväll. I 54:e min är Eric Nohlgen helt fri men avslutet är svagt och målvakten kan avvärja. I 64 ställer ÖIS om snabbt och Paulson är på väg igenom men hakas upp och ÖIS får frispark några meter utanför straffområdet. Den tar Zeljkovic och sätter den i mål. ÖIS har kvitterat och Zeljkovic gör sitt 10;e mål i årets SE. 

Sista 20 min gör ÖIS flera byten liksom AFC. De gula korten duggar tätt och AFC spelar på gränsen hela tiden men i 78:e min kommer AFC i en omställning 4 mot 2 , där inte ÖIS hängde med i svängarna och inlägg från höger kan AFC på nära håll bredsida in 2-1 till bortalaget. 

ÖIS går in i en hård forcering nu och det ger resultat. Först är Paulson helt fri men missar i 83:e men kvällens öisare vet vad målet sitter. Zeljkovic kvitterar på nära håll i 89:e min och ÖIS har ännu en gång kommit i kapp bortalaget. Det är kvitterat, 2-2. 

I matchens sista sekunder är Zeljkovic nära att nicka in sitt tredje mål för kvällen men matchen slutar 2-2.

Det här är ÖIS match men man bjuder gästerna på 2 mål. ÖIS har 26 målchanser mot AFCs 13. Det säger det mesta. 

Nu väntar GAIS i derby på Gamla Ullevi nästa vecka. Ska vi hoppas på repris från augusti?

 

 

Från Stockholmsöisarna och Balders Hage

INBJUDAN till MÅLtian 2021   

Ett supporterinitiativ där all intäkt går till ÖIS Akademi

ÖIS ekonomi är ansträngd och alla pengar behövs i verksamheten. Vårt sätt att bidraga till ett framgångsrikt ÖIS är att ge en slant.  

2020 blev en fantastisk kampanj, 120.000 kr till ÖIS.

Vi har hittills under tre år levererat närmare 300.000 kr.

Förra året var vi 376 personer i år är målet 400 deltagare.

Målet i kronor för 2021 är över 250.000

I år får du som deltagare två alternativ

1     ) Lilla MÅLtian med målet i år 45 mål X 10 kr + 2 derbymål X 50 kr = 550 kr

2)  ”Stora MÅLtian”. Den som blir med där betalar dubbel avgift.

   Anmälan till: Stockholmsöisarna, maltian@stockholmsoisarna.se via mail. Uppge Lilla eller Stora MÅLtian samt namn, bostadsort och tele nr.

Fakturering sker efter seriens slut

Vi publicerar löpande alla deltagare med namn och bostadsort på stockholmsoisarna.se   

Vi vill öka medlemsantalet!

Vi är fn 170 stockholmsöisare i det mejlregister vi lagt upp sedan starten 2005. Betalar du medlemsavgiften i ÖIS eller Supporterklubben Balders Hage kan du anslutas till oss. Inga avgifter, minimal administration, all info via vår hemsida. Vi vet att ganska många, 50-100 st till och ifrån betalar sin medlemsavgift till ÖIS eller BH så det finns stor potential.

Känner du någon i din bekantskapskrets, kollega på jobbet, släkting etc som är bosatt i Stockholmsregionen och har ÖIS som sitt favoritlag? Skicka då ett mejl med dennes namn och mejladress till bengt0897@gmail.com eller matsab331@gmail.com så kontaktar vi honom/henne.